Pasta met asperges en zalm uit de oven

Hoofdgerecht
Wit
50 minuten
6 personen

Voorbereiden

  • Over voorverwarmen op 200 graden.

Bereiden

  • Asperges schillen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden.
  • Courgette in plakjes, paprika in reepjes snijden.
  • Zalm uit laten lekken, evt. graatjes verwijderen.
  • Kruidenmix voor lasagne klaarmaken volgens de beschrijving op verpakking. Gebruik in plaats van melk, slagroom met water!
  • In grote pan asperges, courgette, paprika en fusilli met water en een beetje boter aan de kook brengen.
  • Gedurende zo'n 6 minuten door laten koken.  Hierna goed uit laten lekken.
  • Ovenschaal insmeren met boter.
  • Zalm in schaal mengen met groentemengsel.
  • Klaargemaakte kruidenmix eroverheen doen en doorroeren.
  • Geraspte kaas erover verdelen.
  • In voorverwarmde oven ongeveer 30-40 minuten laten verwarmen tot kaas gegratineerd is.

Tip: In plaats van courgette kun je ook bv. broccoli gebruiken.

De ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 350 gr. Fusilli Tricolore
  • 1 groot blik zalm
  • 100 gr. geraspte kaas
  • Kruidenmix voor lasagne
  • 250 ml slagroom
  • peper, zout
  • boter
Moeilijkheidsgraad
logo

Pasta met asperges en zalm uit de oven

line
soort Hoofdgerecht
tijd 50 minuten
tijd Wit
aantal 6 personen
line

Voorbereiden

Bereiding

Tip: In plaats van courgette kun je ook bv. broccoli gebruiken.

Pasta met asperges en zalm uit de oven Pasta met asperges en zalm uit de oven

De ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 350 gr. Fusilli Tricolore
  • 1 groot blik zalm
  • 100 gr. geraspte kaas
  • Kruidenmix voor lasagne
  • 250 ml slagroom
  • peper, zout
  • boter
www.aspergecentrum.nl