Over ons

De generieke promotie van asperges wordt verzorgd door het Nederlands Asperge Centrum en is een samenwerking van de volgende organisaties: Stichting Agrarisch Limburg, ZON fruit & vegetables, The Greenery en Teboza.

ZON

Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen we groenten en fruit, dát is in essentie wat we doen. Met daarbij een teler- en klantgericht scala van ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. Het telerplatform VanEigenBodem.nl is de rode draad in de marketing- en promotieactiviteiten van ZON. De meeste van onze producten verkopen we zowel via de ZON-veilingklok als via bemiddeling en accountverkoop. De wensen van onze telers en onze klanten zijn daarbij uiteraard het uitgangspunt. Telers, klanten én medewerkers voelen zich Thuis bij ZON! Onze activiteiten concentreren zich hoofdzakelijk op Fresh Park Venlo, de spil in het web van de Europese foodlogistiek. Ruim 100 bedrijven in fresh & food zorgen er op dit terrein samen voor dat dagelijks miljoenen Europeanen de lekkerste groente en fruit op hun bord kunnen scheppen.

 

The Greenery

The Greenery is een internationale verkooporganisatie van ruim 500 Nederlandse en buitenlandse telers, verenigd in telercoöperatie Coforta, maakt The Greenery samen met haar telers, klanten, leveranciers, partners en medewerkers verse groente en fruit waardevol. Om verse groente en fruit bereikbaar te maken voor iedere consument werken we samen met iedere schakel in de keten.
Met respect voor mens en natuur streven we naar een duurzame en sociaal verantwoorde teelt. Iedere schakel in de keten ontvangt een eerlijke prijs om de continuïteit te borgen. Zo zijn telers in staat te investeren in nieuwe mogelijkheden op het gebied van teelt, duurzaamheid en kwaliteit. Op haar beurt investeert The Greenery in technologie, kennis en samenwerking in de keten. Door te investeren blijven we in staat iedere dag te voldoen aan de vraag van onze klanten en omgeving. 
Meer informatie over onze telers, producten of receptinspiratie? Kijk eens op ons platform www.verseoogst.nl

 

Teboza

Teboza is een Limburgs familiebedrijf dat met 100% focus op en passie voor asperge actief is in de hele keten, van aspergezaadje tot aan de consument. Zo is Teboza betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe aspergerassen en de teelt van aspergeplanten. Deze planten worden door Teboza wereldwijd verkocht aan aspergetelers die gegarandeerd willen zijn van de juiste en gezonde planten. Daarnaast telen wij al meer dan 80 jaar asperges en zijn wij door de unieke bundeling van krachten met andere geselecteerde telers in staat kwalitatief hoogwaardige en op en top verse asperges te leveren. Teboza is dan ook een serieuze en betrouwbare partner voor zaadproducenten, andere aspergetelers, handelsorganisaties en diverse retailers in binnen- en buitenland. Voor meer informatie over Teboza kijk op www.teboza.com

 

Bejo

Bejo is specialist in veredeling, productie en verkoop van vollegrondsgroentezaden voor de professionele groenteteler. Bejo investeert in onderzoek en veredelt op teelteigenschappen die passen in een duurzame teelt zodat telers wereldwijd gezonde en smakelijke groenten kunnen oogsten waar consumenten van genieten. 

 

Dag van de Asperge

Ieder jaar vindt op de vrijdag na Hemelvaart de Dag van de Asperge plaats, een dag vol interessante acties en fijne kortingen. Tijdens de Dag van de Asperge, dit jaar op 31 mei, besteden we extra aandacht aan de Koningin der Groenten. Dat doen we in samenwerking met telers, groentemannen, supermarkten en restaurants. In het hele land kun je op deze dag naar open dagen.

« Terug naar overzicht

Recept insturen

Wij ontvangen graag jouw aspergerecept, zodat ook andere aspergeliefhebbers kunnen genieten van jouw gerecht!
We plaatsen je gerecht op onze website als het voldoet aan de volgende voorwaarden:
- Het recept bevat asperges.
- Alle verplichte velden (*) zijn ingevuld.

Wij verheugen ons op het lezen (en maken natuurlijk) van jouw recept dus vul snel het formulier in:

Informatie

Ingredienten

Ingredient
Ingredient
Ingredient
Ingredient
 Nog een ingredient toevoegen

Bereidingswijze *

Graag een liggende foto, in één van de volgende formaten: jpg, jpeg, png, gif of bmp uploaden!

Persoonsgegevens