Terug naar Recepten

Artisjokbodem met groene asperges, mousselinesaus

Groen Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Artisjokbodem met groene asperges, mousselinesaus

Ingrediënten

 4 artisjokken

 500 gr. groene asperges

 sap van citroen

 4 eieren

 peper en zout

 azijn

 neteldoeksaus

Bereiding

  • Haal de buitenste rand van de artisjok weg met een mes om het harde gedeelte van de blaadjes te verwijderen.
  • Bewaar alleen de bodems die u horizontaal afsnijdt om de resterende blaadjes te verwijderen.
  • Kook ze in water waaraan u citroensap en zout hebt toegevoegd.
  • Neem het 'hooi' weg en zet de artisjokken even opzij.
  • Ondertussen kookt u ook de groene asperges in gezouten water.
  • Pocheer de 4 eieren. Dit gaat als volgt: breek ze en laat ze in kokend water met zout en azijn glijden en laat ze enkele minuten koken zodat het wit vast is en de dooier nog vloeibaar blijft.
  • Leg de asperges en de artisjokbodems op borden en schik er voorzichtig de gepocheerde eieren op.
  • Warm de mousselinesaus op en giet deze over de bereiding.