Asperge-aardappelsalade met ham en kaas

De ingredienten

  • 750 gr. asperges
  • zout en peper
  • 400 gr. aardappelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 150 gr. oude Goudse kaas, aan een stukje
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 blaadjes sla
  • 1 dl slagroom
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1,5 el fijngehakt bieslook + 6 sprietjes

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf.
  2. Snijd de aspergekopjes ruim af (ca. 6 cm) en snijd de rest in stukjes van ca. 2 cm.
  3. Kook de aspergekoppen en stukjes beetgaar in ruim kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen in een zeef.
  4. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm.
  5. Kook de aardappelblokjes gaar in weinig water met zout in 8-10 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  6. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze met het groen in smalle ringen.
  7. Snijd de ham en de kaas in blokjes van 1 cm.
  8. Snijd het ei in 6 partjes.
  9. Was en droog de sla.
  10. Schep de aardappelblokjes, de aspergestukjes (niet de koppen), de lente-uiringetjes, de ham- en de kaasblokjes door elkaar in een schaal.
  11. Klop de slagroom bijna stijf. Schep de mayonaise, het citroensap, de mosterd, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak erdoor.
  12. Schep het sausje door de salade.
  13. Leg de sla op 2 borden en schep de aardappel-aspergesalade erop.
  14. Garneer met de aspergekoppen, de partjes ei en de rest van het fijngehakte en de sprietjes bieslook.