Terug naar Recepten

Asperge-aardappelsalade met ham en kaas

Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge-aardappelsalade met ham en kaas

Ingrediënten

 750 gr. asperges

 zout en peper

 400 gr. aardappelen

 1 bosje lente-uitjes

 150 gr. oude Goudse kaas, aan een stukje

 1 hardgekookt ei

 4 blaadjes sla

 1 dl slagroom

 3 el mayonaise

 1 el citroensap

 1 tl mosterd

 1,5 el fijngehakt bieslook + 6 sprietjes

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf.
  • Snijd de aspergekopjes ruim af (ca. 6 cm) en snijd de rest in stukjes van ca. 2 cm.
  • Kook de aspergekoppen en stukjes beetgaar in ruim kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen in een zeef.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm.
  • Kook de aardappelblokjes gaar in weinig water met zout in 8-10 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze met het groen in smalle ringen.
  • Snijd de ham en de kaas in blokjes van 1 cm.
  • Snijd het ei in 6 partjes.
  • Was en droog de sla.
  • Schep de aardappelblokjes, de aspergestukjes (niet de koppen), de lente-uiringetjes, de ham- en de kaasblokjes door elkaar in een schaal.
  • Klop de slagroom bijna stijf. Schep de mayonaise, het citroensap, de mosterd, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Schep het sausje door de salade.
  • Leg de sla op 2 borden en schep de aardappel-aspergesalade erop.
  • Garneer met de aspergekoppen, de partjes ei en de rest van het fijngehakte en de sprietjes bieslook.