Terug naar Recepten

Asperge-artisjoksalade

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-artisjoksalade

Ingrediënten

 1 bosje verse asperges

 130 gr. sperziebonen

 150 gr. champignons

 5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik

 30 gr. boter

 1/2 tl milde paprikapoeder

 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes

 2 el olijfolie

 2 el citroensap

 mespunt zwarte peper

 2 el fijngehakte munt

Bereiding

  • Was en schil de asperges en snijd ze in stukken van 5 centimeter.
  • Haal alleen de steeltjes van de boontjes.
  • Snijd de champignons in tweeën en artisjokharten in vieren.
  • Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook.
  • Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn.
  • Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Daarna afgieten.
  • Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken.
  • Bak de champignons 2-3 minuten mee.
  • De pan van het vuur nemen en de olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom.
  • Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom.
  • Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal.