Ingrediënten
1 bosje verse asperges
130 gr. sperziebonen
150 gr. champignons
5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik
30 gr. boter
1/2 tl milde paprikapoeder
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
2 el olijfolie
2 el citroensap
mespunt zwarte peper
2 el fijngehakte munt
Bereiding
- Was en schil de asperges en snijd ze in stukken van 5 centimeter.
- Haal alleen de steeltjes van de boontjes.
- Snijd de champignons in tweeën en artisjokharten in vieren.
- Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook.
- Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn.
- Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Daarna afgieten.
- Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken.
- Bak de champignons 2-3 minuten mee.
- De pan van het vuur nemen en de olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom.
- Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom.
- Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal.