Terug naar Recepten

Asperge-broccoli-wortelroerbak

Wit Hoofdgerecht 2 personen Meer dan 60 minuten

Asperge-broccoli-wortelroerbak

Ingrediënten

 250 gr. geschilde asperges

 250 gr. broccoli in roosjes

 1 wortel in dunne plakjes

 1/2 eetlepel maïsolie

Voorbeiding

Ingrediënten saus:

1 el. sojasaus
1 el. appelazijn
1 el. fijngesneden gekonfijte gember
1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes

Bereiding

  • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes.
  • Vermeng de ingrediënten voor de saus.
  • Doe de groenten in een kom en marineer ze, onder af en toe roeren, minstens 1 uur in de saus.
  • Verhit de maïsolie in een wok of wadjan en roerbak de groenten ongeveer 6 minuten.
  • Voeg, als het te droog wordt, af en toe een eetlepel water toe; de groente moet nog knapperige zijn.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld rijst of noedels.