Terug naar Recepten

Asperge- en tomatentaart

Groen Lunch 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge- en tomatentaart

Ingrediënten

 200 gr. bloem

 100 gr. hele koude boter

 150 gr. gekookte ham

 400 gr. groene asperges

 3 rijpe tomaten

 3 eieren

 1 dl. melk

 1 dl. ijskoud water

 bieslook

 een tiental basilicumblaadjes

Bereiding

  • Zeef de bloem met wat zout.
  • Snijd de boter in plakjes en meng ze met de vingertoppen door de bloem.
  • Giet er wat ijskoud water bij tot het deeg een elastische bal vormt.
  • Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het een uurtje rusten op een koele plaats.
  • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
  • Bestrooi de taartbodem met droge bonen en bak de taartbodem een tiental minuutjes op 180°C.
  • Kook ondertussen de in stukken gesneden asperges in lichtjes gezouten water en laat ze goed uitlekken.
  • Klop de eieren met de melk, peper, zout, de in reepjes gesneden ham, de fijngesnipperde bieslook en basilicumblaadjes.
  • Bedek de taartbodem met de asperges, leg hierop de in schijfjes gesneden tomaten en overgiet met het eimengsel.
  • Bak de taart in een hete oven op 180°C gedurende 20 minuten.