Ingrediënten
200 gr. bloem
100 gr. hele koude boter
150 gr. gekookte ham
400 gr. groene asperges
3 rijpe tomaten
3 eieren
1 dl. melk
1 dl. ijskoud water
bieslook
een tiental basilicumblaadjes
Bereiding
- Zeef de bloem met wat zout.
- Snijd de boter in plakjes en meng ze met de vingertoppen door de bloem.
- Giet er wat ijskoud water bij tot het deeg een elastische bal vormt.
- Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat het een uurtje rusten op een koele plaats.
- Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
- Bestrooi de taartbodem met droge bonen en bak de taartbodem een tiental minuutjes op 180°C.
- Kook ondertussen de in stukken gesneden asperges in lichtjes gezouten water en laat ze goed uitlekken.
- Klop de eieren met de melk, peper, zout, de in reepjes gesneden ham, de fijngesnipperde bieslook en basilicumblaadjes.
- Bedek de taartbodem met de asperges, leg hierop de in schijfjes gesneden tomaten en overgiet met het eimengsel.
- Bak de taart in een hete oven op 180°C gedurende 20 minuten.