Ingrediënten
500 gr. groene asperges
75 gr. champignons
25 gr. boter
75 gr. gepelde garnalen
1/8 liter crème fraîche
versgemalen witte peper
75 gr. geraspte belegen Goudse kaas
zout
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de harde uiteinden eraf.
- Bind de asperges in bundeltjes. Bewaar de schoongemaakte asperges tot gebruik in een vochtige theedoek.
- Kook de aspergeschillen en -uiteinden ca. 20 minuten in ruim water met zout.
- Zeef het kookvocht en breng het opnieuw aan de kook. Kook hierin de aspergebundeltjes in ca. 15 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar.
- Neem de asperges uit de pan, verwijder de touwtjes en laat ze op een dubbelgevouwen theedoek goed uitlekken.
- Leg de asperges met de kopjes in één richting in een lage ovenschotel.
- Borstel, terwijl de asperges koken, de champignons met een kwastje schoon en snijd ze in vieren.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons al roerende ca. 5 minuten op hoog vuur tot alle vocht verdampt is.
- Neem de pan van het vuur, roer de garnalen en de creme fraîche erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel de saus over de asperges en laat hierbij de kopjes bloot. Strooi de geraspte kaas over de saus.
- Zet de schotel één richel boven het midden van een voorverwarmde oven
(200 °C) en laat het geheel in ca. 15 minuten goudbruin worden.