Terug naar Recepten

Asperge-gembersoep

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-gembersoep

Ingrediënten

 0,5 kg asperges

 1 tl zout

 15 gr. roomboter

 1 tl gemberpoeder

 1 tl sojasaus

 1 tl sherry

 1 dl room

 1 tl suiker

 150 gr. verse garnalen

 25 gr. roomboter

 35 gr. bloem

 1 ei

 witte peper

 zout

Bereiding

  • De asperges schillen, in het water leggen en laten garen.
  • Aan het kookwater 1 tl zout en 15 gram roomboter toevoegen.
  • De gare asperges uit het aspergenat halen en het aspergenat zeven.
  • Voor de soep is ruim 1 liter aspergenat nodig.
  • 25 gram boter in een soeppan smelten, uit laten bruisen zonder dat de boter verkleurt en er de bloem over strooien.
  • De bloem onder voortdurend roeren vijf minuten laten garen en er dan -beetje bij beetje- het aspergenat bij gieten.
  • Deze basissoep een dik kwartier onder voortdurend roeren aan de kook houden en dan warm wegzetten.
  • De asperges in stukjes snijden.
  • Het ei splitsen en de eidooier loskloppen (het eiwit is niet nodig).
  • De gemberpoeder, sojasaus, suiker, sherry, room en de garnalen door de basissoep roeren,voortdurend roeren en even aan de kook brengen.
  • De stukjes asperges toevoegen en in de soep warm laten worden.
  • De soep op smaak brengen met versgemalen peper en zout en er -vlak voor het uitserveren- de eidooier door roeren.