Ingrediënten
0,5 kg asperges
1 tl zout
15 gr. roomboter
1 tl gemberpoeder
1 tl sojasaus
1 tl sherry
1 dl room
1 tl suiker
150 gr. verse garnalen
25 gr. roomboter
35 gr. bloem
1 ei
witte peper
zout
Bereiding
- De asperges schillen, in het water leggen en laten garen.
- Aan het kookwater 1 tl zout en 15 gram roomboter toevoegen.
- De gare asperges uit het aspergenat halen en het aspergenat zeven.
- Voor de soep is ruim 1 liter aspergenat nodig.
- 25 gram boter in een soeppan smelten, uit laten bruisen zonder dat de boter verkleurt en er de bloem over strooien.
- De bloem onder voortdurend roeren vijf minuten laten garen en er dan -beetje bij beetje- het aspergenat bij gieten.
- Deze basissoep een dik kwartier onder voortdurend roeren aan de kook houden en dan warm wegzetten.
- De asperges in stukjes snijden.
- Het ei splitsen en de eidooier loskloppen (het eiwit is niet nodig).
- De gemberpoeder, sojasaus, suiker, sherry, room en de garnalen door de basissoep roeren,voortdurend roeren en even aan de kook brengen.
- De stukjes asperges toevoegen en in de soep warm laten worden.
- De soep op smaak brengen met versgemalen peper en zout en er -vlak voor het uitserveren- de eidooier door roeren.