Terug naar Recepten

Asperge-hamtaart

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Asperge-hamtaart

Ingrediënten

 200 gr. beenham

 250 gr. bladerdeeg uit de koeling of vrieskast

 1 kg asperges

 50 gr. geraspte kaas

 3 eieren

 1/8 ltr room

 peper

 fijngeknipte peterselie

 fijngeknipte bieslook

Bereiding

  • Rol het deeg zeer dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van ± 24 centimeter doorsnee.
  • Prik hier en daar met een vork in de bodem.
  • Kook de asperges en laat ze afkoelen. Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn en snijd ze dan in stukjes van ± 5 centimeter lang.
  • Bak de helft van de beenham in een koekenpan.
  • Leg deze gebakken Beenham op het deeg en daarop de gekookte asperges.
  • Bestrooi dit met het grootste deel van de kaas en de overige, in dobbelsteentjes gesneden, beenham.
  • Klop de eieren met de room, wat peper, peterselie en bieslook los.
  • Giet dit over de asperges en bestrooi dit met de rest van de kaas en de dobbelsteentjes beenham.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 220°C.