Terug naar Recepten

Asperge-ijs

Wit Nagerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-ijs

Ingrediënten

 1 kilo witte asperges

 bruine suiker

 frambozen en blauwe bosbessen

 150 gr suiker

 1 vanillestok

 balsamico-azijn

 5 dl Alpro Soja Drink Calcium

 4 eieren (eigeel nodig)

 4 velletjes filodeeg

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
  • Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
  • Giet het kokende mengsel op de eigelen.
  • Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
  • Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
  • Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
  • Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
  • Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
  • Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.