Terug naar Recepten

Asperge in bladerdeeg

Wit Bijgerecht 5 personen 45 - 60 minuten

Asperge in bladerdeeg

Ingrediënten

 2,5 kg asperge

 zout

 2 el suiker

 2 el boter

 2 pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren)

 250 gr. Mascarpone

 bieslook, zout

 vers gemalen peper

 1 ei

 1 el slagroom

Bereiding

  • De eindstukken van de asperges afsnijden, de asperges schillen en halveren
    (ca. 10 cm lange stukken).
  • De asperges in kokend zoutwater met suiker en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken.
  • De asperge volledig laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
  • 15 plakken bladerdeeg apart neerleggen en laten ontdooien.
  • Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen.
  • 12 plakken bladerdeeg tot een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen.
  • Een theelepel mascarponecrème in het midden geven.
  • Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.
  • De deegrand met eiwit bestrijken.
  • Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele pakje oprollen.
  • Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.
  • De aspergepakjes op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
  • Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
  • Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken.
  • In het midden van de voorverwarmde oven van 225 graden (hete lucht 200 graden) 20-25 minuten goudbruin laten bakken.