Asperge in ham met eiersalade

De ingredienten

  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 zakje KNORR saus voor asperges
  • 100 ml room
  • Citroensap
  • Worcestersaus
  • 2 hardgekookte eieren
  • 7 plakken gekookte ham
  • 7 el mayonaise
  • 1,5 kg witte asperges
  • peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de ondereinden.
  2. Kook de asperges gaar (gedurende 15 min) in water met een snufje zout en een snufje suiker.
  3. Pel de eieren en hak ze fijn en meng ze door de mayonaise en roer er de room door.
  4. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, citroensap en worcestersaus.
  5. Haal de asperges uit het kookvocht en laat deze uitlekken en afkoelen.
  6. Was en droog de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes zeer fijn.
  7. Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het ei/mayonaise mengsel.
  8. Leg op elke plak twee asperges en rol deze op.
  9. Maak de aspergesaus klaar zoals op de verpakking staat.
  10. Leg de rolletjes op een serveerschaal, schep hier de saus over en bestrooi dit met peterselie.