Terug naar Recepten

Asperge in ham met eiersalade

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge in ham met eiersalade

Ingrediënten

 1,5 kg witte asperges

 7 el mayonaise

 7 plakken gekookte ham

 2 hardgekookte eieren

 Worcestersaus

 Citroensap

 100 ml room

 1 zakje KNORR saus voor asperges

 1/2 bosje peterselie

 peper en zout

Bereiding

  • Schil de asperges en verwijder de ondereinden.
  • Kook de asperges gaar (gedurende 15 min) in water met een snufje zout en een snufje suiker.
  • Pel de eieren en hak ze fijn en meng ze door de mayonaise en roer er de room door.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, citroensap en worcestersaus.
  • Haal de asperges uit het kookvocht en laat deze uitlekken en afkoelen.
  • Was en droog de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de blaadjes zeer fijn.
  • Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het ei/mayonaise mengsel.
  • Leg op elke plak twee asperges en rol deze op.
  • Maak de aspergesaus klaar zoals op de verpakking staat.
  • Leg de rolletjes op een serveerschaal, schep hier de saus over en bestrooi dit met peterselie.