Terug naar Recepten

Asperge-karnemelkmousse

Wit Nagerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-karnemelkmousse

Ingrediënten

 250 gr karnemelk

 300 gr gekookte verse asperges

 50 gr poedersuiker

 Sap van 1 citroen

 7,5 blaadje gelatine (wit)

 1,5 dl. kookvocht van de asperges

 375 gr gezoete slagroom

 2 eiwitten

 suiker

Bereiding

  • Asperges koken en koud laten worden.
  • Slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
  • Asperges in een keukenmachine fijnmalen.
  • Wrijf deze pulp door een zeef in een ruime kom.
  • Meng de karnemelk met de poedersuiker en de aspergepulp.
  • Doe er het sap van 1 citroen bij.
  • Verwarm het aspergevocht en week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Los de gelatine op in het vocht en laat dit afkoelen.
  • Meng het vocht (nog net vloeibaar maar stevig) door het karnemelkmengsel.
  • Klop de eiwitten stijf met wat suiker.
  • Meng de slagroom door het mengsel van de karnemelk.
  • Spatel daarna de eiwitten er voorzichtig doorheen.
  • Laat dit geheel opstijven in de koelkast.