Ingrediënten
250 gr karnemelk
300 gr gekookte verse asperges
50 gr poedersuiker
Sap van 1 citroen
7,5 blaadje gelatine (wit)
1,5 dl. kookvocht van de asperges
375 gr gezoete slagroom
2 eiwitten
suiker
Bereiding
- Asperges koken en koud laten worden.
- Slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
- Asperges in een keukenmachine fijnmalen.
- Wrijf deze pulp door een zeef in een ruime kom.
- Meng de karnemelk met de poedersuiker en de aspergepulp.
- Doe er het sap van 1 citroen bij.
- Verwarm het aspergevocht en week de blaadjes gelatine in koud water.
- Los de gelatine op in het vocht en laat dit afkoelen.
- Meng het vocht (nog net vloeibaar maar stevig) door het karnemelkmengsel.
- Klop de eiwitten stijf met wat suiker.
- Meng de slagroom door het mengsel van de karnemelk.
- Spatel daarna de eiwitten er voorzichtig doorheen.
- Laat dit geheel opstijven in de koelkast.