Terug naar Recepten

Asperge-kipsalade

Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge-kipsalade

Ingrediënten

 200 gr. gekookt kipfilet

 100 gr. asperges

 zout

 suiker

 citroensap

 1 perzik (uit blik)

 krop sla

 versgemalen peper

 klein beetje cognac

Voorbeiding

Voor de dressing:

  • 3 el. mayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
  • suiker

Bereiding

  • De asperges schillen en garen volgens het basisrecept.
  • Kook de kipfilet en snijd deze in fijne reepjes.
  • Snijd de gare asperges in 2-3 cm lange stukjes (een paar aspergepunten voor de garnering wegzetten).
  • De asperges en kipfilet voorzichtig vermengen en met snufje zout, schepje suiker en citroensap op smaak brengen.
  • Alle ingrediënten voor de dressing vermengen en op smaak brengen.
  • 1/2 perzik in kleine stukjes snijden en door de salade scheppen.
  • Sla wassen en in een wijnglas schakeren.
  • De salade erin leggen en de saus erover gieten.
  • Met de aspergepunten en met een paar druppels cognac besprenkelen.