Asperge-krabsoep

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 sjalotjes, in ringen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 á 2 eetl. vissaus
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 250 gr. krabsticks, in repen
  • 4 eetl. fijngesneden peterselie
  • 4 lente-uitjes, in ringen

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges, snijdt ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze  in 7-10 min. gaar. Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht).
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur.
  3. Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
  4. Klop de eieren los met enkele lepels hete soep.
  5. Haal de soep van het vuur af en schenk het eimengsel bij de soep.
    Laat de soep binden, maar niet meer koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.