Informatie
- Wit
- 4 personen
- Soep
- Minder dan 30 minuten
Bereiding
- Schil de witte asperges, snijdt ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze in 7-10 min. gaar. Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht).
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
- Klop de eieren los met enkele lepels hete soep.
- Haal de soep van het vuur af en schenk het eimengsel bij de soep.
Laat de soep binden, maar niet meer koken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.