Ingrediënten
500 gr. witte asperges
1 eetl. olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 sjalotjes, in ringen
1 liter kippenbouillon
1 á 2 eetl. vissaus
2 eieren
zout en peper
250 gr. krabsticks, in repen
4 eetl. fijngesneden peterselie
4 lente-uitjes, in ringen
Bereiding
- Schil de witte asperges, snijdt ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze in 7-10 min. gaar. Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht).
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
- Klop de eieren los met enkele lepels hete soep.
- Haal de soep van het vuur af en schenk het eimengsel bij de soep.
Laat de soep binden, maar niet meer koken. - Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.