Terug naar Recepten

Asperge-krabsoep

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-krabsoep

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 1 eetl. olie

 1 teentje knoflook, fijngesneden

 3 sjalotjes, in ringen

 1 liter kippenbouillon

 1 á 2 eetl. vissaus

 2 eieren

 zout en peper

 250 gr. krabsticks, in repen

 4 eetl. fijngesneden peterselie

 4 lente-uitjes, in ringen

Bereiding

  • Schil de witte asperges, snijdt ze in gelijke stukjes van 3 cm en kook ze  in 7-10 min. gaar. Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht).
  • Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 - 5 minuten op zacht vuur.
  • Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
  • Klop de eieren los met enkele lepels hete soep.
  • Haal de soep van het vuur af en schenk het eimengsel bij de soep.
    Laat de soep binden, maar niet meer koken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en lente-ui erdoor. Verwarm de soep voorzichtig.