Terug naar Recepten

Asperge lasagne met Kalfspoulet

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge lasagne met Kalfspoulet

Ingrediënten

 Pak lasagne vellen

 500 gr kalfspoulet

 1 kg asperges

 geraspte kaas

 30 gr boter

 30 gr bloem

 bouillontablet

 2 dl koksroom

 suiker

 zout

Bereiding

  • Kalfspoulet gaar trekken in bouillontablet.
    Kookvocht bewaren voor de roux.
  • Asperges schillen en in 10 a 12 minuten gaar koken in ruim water met schepje suiker, zout en 10 gram gesmolten boter.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Lasagnevellen bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Smelt de boter, roer de bloem erdoor.
  • Giet er langzaam de koksroom doorheen en een beetje van het aspergenat tot een smeuïge roux ontstaat.
  • Voeg de gare kalfspoulet toe aan de roux.
  • Snijd de gare asperges in stukjes.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Schep een laagje kalfsragout in de schaal en leg daarop een laag lasagnebladen. Daarna een laag in stukjes gesneden asperges. Herhaal dit steeds en eindig met een laag kalfsragout.
  • Strooi de geraspte kaas erover en laat de schotel in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Laat de schotel voor het serveren en aansnijden 5 minuten staan.