Terug naar Recepten

Asperge-salade met lollo-rosso sla en aardbeien

Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge-salade met lollo-rosso sla en aardbeien

Ingrediënten

 1,5 pond asperges

 0,5 lollo-rosso sla

 0,5 pond aardbeien

 6 el olijfolie extra-vierge

 2 el rode wijnazijn

 peper en zout

 1 el halvanaise

 1 afgestreken el mosterd

 pistachenootjes

Voorbeiding

Vignarettesaus:

  • De azijn, peper en zout mengen en licht kloppen met de halvanaise.
  • Olie toevoegen en nogmaals licht kloppen tot alles goed vermengd is.

Bereiding

  • Asperges schillen, 10 min. koken en nog 5 min. in kookwater laten staan.
  • De asperges goed laten uitlekken.
  • Vervolgens elke asperge in circa 3 á  4 stukjes snijden.
  • De lollo-rosso bladeren losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
  • Aardbeien wassen, laten uitlekken en halveren.
  • In mooie kom of schaal de sla mengen met de vignarettesaus.
  • Vervolgens de asperges en daarna pas voorzichtig de aardbeien erdoor scheppen.
  • Garneren met enkele aardbeien.