Terug naar Recepten

Asperge met roomsaus

Wit Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperge met roomsaus

Ingrediënten

 300 gr. gekookte aspergepunten

 50 gr. boter

 4 sneden casinobrood

 2 eierdooiers

 3 el. lauw water

 2 el. stijfgeklopte slagroom

 zout en peper

 citroensap

 slabladeren

 100 gr. rauwe of gekookte ham

 gehakte peterselie

Voorbeiding

Voor de roomsaus:

  • Eierdooiers met 3 eetl. lauw water au bain-marie kloppen tot de massa enigszins dik wordt (niet laten koken).
  •  Stijfgeklopte slagroom door de saus mengen en op smaak brengen met zout peper en citroensap.

Bereiding

Algemene bereiding:

  • Asperges laten uitlekken.
  • Boter smelten en het casinobrood hierin aan beide kanten mooi bruin roosteren.
  • Slabladeren op de borden wassen, goed drogen en over de borden verdelen.
  • Leg er de geroosterde broodjes op en verdeel de asperges hierover.
  • Een beetje van de saus erover gieten.
  • De ham in reepjes snijden en over de borden verdelen.