Terug naar Recepten

Asperge met tomaten en mozzarella in dressing

Wit Bijgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge met tomaten en mozzarella in dressing

Ingrediënten

 600 gr. asperges, stukjes van 5 cm

 2,5 dl. groentebouillon

 3 sjalotten

 1 kleine rode biet

 sap van ½ citroen

 4 tomaten, zonder zaad en vel in reepjes gesneden

 1 teen knoflook

 130 gr. buffelmozzarella

 1/8 ltr witte wijn

 2 el olijfolie

 3 el balsamicoazijn

 zout en peper

 1 rode ui in flinterdunne schijfjes

 1 littlegem (slasoort)

Bereiding

  • Maak een dressing van de rode ui, olijfolie, uitgeperste knoflook, azijn en het kookwater.
  • Kruiden met zout en peper en eventueel suiker.
  • De wijn met de bouillon, halve sjalotten en het citroensap aan de kook brengen en de asperges daarin in 10 á 12 minuten gaar laten koken.
  • Afgieten en 100 ml van het kookwater bewaren voor de dressing.
  • De asperges, tomaatreepjes en mozzerella over 4 borden verdelen.
  • De dressing er over heen gieten en minstens 1 uur laten intrekken.