Terug naar Recepten

Asperge-ragout

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge-ragout

Ingrediënten

 750 gr. asperges

 300 gr. gerookte ossentong

 20 gr. boter

 20 gr. bloem

 3 dl. kookvocht van asperges

 1 eierdooier

 1 dl. room

 zout en peper

Bereiding

  • Kook de asperges 10 minuten en laat ze 20 minuten in het hete water staan.
  • Snijd de asperges in stukjes en de ossentong in reepjes.
  • Smelt de boter, doe de bloem erbij en laat alles onder omscheppen 1 minuutje aanfruiten.
  • Voeg dan al roerend het kookvocht toe.
  • Blijf roeren en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe de asperges en ossentong in de saus en laat nog 5 minuten koken.
  • Klop de eierdooier los met de room en giet dit al roerend in een klein straaltje bij de ragout.
  • Zet de pan weer op een zacht vuurtje, maar laat het niet meer koken.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.