Ingrediënten
1 kg asperge
200 g gerookte zalm
125 ml room
1 el grove Limburgse mosterd
Bloem
Peper / Zout
Fijn gesneden verse bieslook
Bladerdeeg 4 velletjes (kant en klaar)
1 ei
Bereiding
- Asperge schillen en in stukken snijden van 3 cm.
- De velletjes bladerdeeg instrijken met losgeklopt eigeel en op bakpapier in de oven bakken (temperatuur en baktijd zie verpakking).
- Aspergestukken 5 minuten koken (niet te gaar laten worden mag best nog een beetje beet aan zitten). Daarna zo'n 10 minuten in het water laten nagaren.
- De asperge uit het kookvocht halen en een gedeelte van het vocht weer aan de kook brengen en binden met de bloem.
- Voeg de room en mosterd toe en laat het geheel nog even doorwarmen.
- Op smaak afmaken met peper en zout en hierin weer de asperge toevoegen.
- Verdeel de gerookte zalm in kleinere stukken en voeg dit als laatste aan de ragout toe.
- Snijd met een scherp mes de hoedjes van de gebakken bladerdeeg bakjes af en vul deze met de aspergeragout en leg het deksel er weer bovenop. Doe ook een klein gedeelte van de ragout los op het bord en bestrooi deze met de fijngesneden bieslook.