Terug naar Recepten

Asperge ragout

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperge ragout

Ingrediënten

 2 kg asperges

 250 ml slagroom

 150 ml droge witte wijn

 1 kippenbouillon tabletten

 2 prei

 3 teentjes knoflook

 basilicum (enkele blaadjes)

 250 g roomboter

Bereiding

  • Schil de asperges, snijd het achterste harde stuk ervan af, en deel de stengel in stukken van 2 cm.
  • Kook de asperges in ruim water met wat zout in ong. 10 min. beetgaar.
  • Snijd de prei in fijne ringen.
  • Doe de boter in een pan, en bak de prei in enkele minuten gaar.
  • Pers de knoflook, en laat deze enkele min. meegaren.
  • Blus het geheel met de wijn, en doe dan de room en de kippenbouillon tabletten erbij.
  • Laat de saus 2/3 inkoken. Eventueel wat zout en peper toevoegen.
  • Als de asperges gaar zijn, deze afschudden in vergiet, en door de saus vermengen.
  • Op het laatst basilicum erdoor vermengen.