Ingrediënten
350 gr. groene asperges
1 kleine fijngesneden ui
60 gr. boter
250 gr ongekookte rijst
625 ml kippenbouillon
40 ml droge witte wijn
40 gr. geraspte parmezaanse kaas
20 ml room
zout en peper
Bereiding
- Was de asperges en snijd ze in stukjes van anderhalve centimeter. Houd de koppen apart.
- Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan, fruit de ui en de aspergestukjes totdat de uien glazig zijn.
- Doe de rijst erbij en roer het mengsel goed door elkaar. De rijstkorrels moeten helemaal in de boter gewenteld zijn.
- Doe de warme kippenbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook en laat het met gesloten deksel ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Voeg de aspergekoppen en de wijn toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
- Voeg de room, de geraspte kaas, boter en zout en peper toe. Roer het voorzichtig iets door.
- Haal de risotto van het vuur en laat het met gesloten deksel vijf minuten staan.