Terug naar Recepten

Asperge-risotto

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge-risotto

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 1 fijngesneden ui

 1 el boter

 2 el slagroom

 2 el olie

 200 gr. rijst

 1 dl witte wijn

 100 gr. parmezaanse kaas (geraspt)

 zout

 peper

Bereiding

  • Asperges koken,  7.5 dl kookvocht apart houden.
  • Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van ca. 1 cm snijden.
  • Ongeveer 1/4 van de asperges pureren en de slagroom toevoegen.
  • Ui in de olie fruiten, voeg de rijst toe en bak deze glazig.
  • Meng het kookvocht met de wijn en voeg deze bij de rijst.
  • Laat de rijst in ca. 20 min. gaar koken.
  • Voeg na 15 min. de aspergestelen en de puree toe.
  • Breng de risotto op smaak met zout, peper en de parmezaanse kaas.
  • Garneer de risotto met de asperge kopjes.