Terug naar Recepten

Asperge-roomsoep met kervel

Wit Soep 0 personen 30 - 45 minuten

Asperge-roomsoep met kervel

Ingrediënten

 300 gr. schoongemaakte dunne, witte asperges

 9 dl kippenbouillon (of groentebouillon)

 zout

 snufje suiker

 1 sjalot

 30 gr. boter

 30 gr. bloem

 1/8 l crème fraîche

 1 el fijngehakte peterselie

 2 el fijngehakte kervel

 (versgemalen) peper

Bereiding

  • Snijd de kopjes (ca. 2 cm) van de asperges en houd ze apart.
  • Snijd de rest van de asperges in stukken en breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook. Kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  • Laat de bouillon afkoelen.
  • Pureer de aspergestukken met een staafmixer, of wrijf ze door een zeef, in de koude bouillon.
  • Kook intussen de kopjes van de asperges in een beetje water met zout en een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig.
  • Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen.
  • Voeg beetje bij beetje en al roerend het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Voeg de aspergekopjes toe.
  • Meng de crème fraiche met peterselie en kervel.
  • Roer het mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.