Ingrediënten
400 gr verse asperges
1 klein flesje slagroom
3 kipfilets
2 appels
1 klein blik stukjes ananas
suiker
1 krop sla
1 zakje kipkruiden
mayonaise
zout
citroensap
peper
Bereiding
- Kook de kipfilets met kruiden en zout in water en daarna laten trekken, maar niet te gaar laten worden.
- Haal de kip uit de bouillon (bewaren voor soep) laat deze afkoelen. Als de kip is afgekoeld deze in stukjes snijden.
- Intussen de asperges schillen en in stukjes snijden. Kook de beetgaar en laat ze afkoelen.
- De appels schillen, de klokhuizen eruit halen en in blokjes snijden. Goed bedruppelen met citroensap, daar blijven ze mooi wit van.
- De room stijfkloppen, wat suiker, peper, zout en mayonaise toevoegen tot een goed smakende saus verkregen is.
- De koude gekookte aspergestukjes, blokjes kipfilet, appelpartjes en stukjes ananas met de saus vermengen.
- De salade in ronde brede glazen scheppen op een paar blaadjes sla en een uurtje koud wegzetten in de koelkast.