Terug naar Recepten

Asperge schotel

Groen Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Asperge schotel

Ingrediënten

 10 zongedroogde tomaten uit olie

 200 gr. hamreepjes dun gesneden

 500 gr. groene asperges

 1 teentje knoflook

 1 zakje pijnboompitten

 2 eetl. olijfolie

 1 bakje Boursin Cuisine

 3 pepers

Bereiding

  • Asperges schoonmaken en in stukken van 3 á 4 cm snijden.
  • Kook de stukjes in water met een klein beetje zout gaar.
  • Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en voeg de knoflook (uitgeperst),  asperges, zongedroogde tomaten en ham toe.
  • Roer de Boursin Cuisine er door heen tot er een mooie saus in ontstaan.