Terug naar Recepten

Asperge taart

Wit Hoofdgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge taart

Ingrediënten

 1 kg asperges

 2 dl slagroom

 1 pakje roomboter bladerdeeg

 200 gr monchou

 4 eieren

 150 a 200 gr gerookte spekblokjes

 1 ui

 zout, peper, nootmuskaat en suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ℃.
  • Schil de asperges en kook ze beetgaar met wat zout, peper en suiker.
  • Klop de monchou luchtig met de slagroom en klop daarna de eieren er door.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Versnipper de ui.
  • Fruit de ui met de spekblokjes in een koekenpan.
  • Vet een taartvorm met hoge rand in en bekleed de bodem en rand met bladerdeeg.
  • Doe de asperges, de spek met ui in de taartvorm en giet hier het slagroommengsel over.
  • Plaats de aspergetaart in de voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 1 uur.