Terug naar Recepten

Asperge-tonijnsalade

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge-tonijnsalade

Ingrediënten

 500 gr geschilde asperges

 2 blikjes tonijnmoot

 100 gr roomkaas

 250 ml slagroom

 3 el tomatenketchup

 Zout, peper en gemberpoeder

 1 klein stronkje broccoli

 IJsbergsla

 1 tomaat

 Plakjes komkommer

 2 eieren

Bereiding

  • Schil de asperges en maak hiervan stukken van max. 2 cm.
  • Maak de broccoli schoon en was de roosjes.
  • Meng in een kom de roomkaas met de tomatenketchup en de kruiden en roer er de slagroom goed doorheen.
  • Laat de tonijnmoot uitlekken en maak hiervan stukjes.
  • Kook de eieren en maak hier kruimels van.
  • Kook de stukjes asperges beetgaar en laat ze goed uitlekken.
  • Kook de broccoliroosjes 5 min en laat ze uitlekken.
  • Als de groente uitgelekt en goed afgekoeld is meng je ze door de dressing.
  • Meng de tonijnstukjes er doorheen.
  • Als laatste de ei kruimels er door scheppen.