Terug naar Recepten

Asperge tortilla

Wit Lunch 2 personen 15 - 30 minuten

Asperge tortilla

Ingrediënten

 300 gr. rauwe asperges

 200 gr. minikrieltjes

 100 gr. lamsham (vleeswaar)

 50 gr. rode paprikablokjes (klein gesneden)

 50 gr. diepvries doperwtjes

 3 grote eieren

 verse gesneden peterselie

 peper, zout en paprikapoeder

 scheutje slagroom

 1 el. olijfolie

Bereiding

  • Schil de asperges en kook deze samen met de doperwtjes ongeveer in 7 minuten beetgaar.
  • Bak de krieltjes in olijfolie lichtbruin en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.
  • Snijd de lamsham in smalle reepjes.
  • Klop de eieren met het scheutje slagroom los.
  • Schik de asperges in een cirkel op de bodem van de pan met de kopjes naar buiten, snijd asperges eventueel op maat.
  • Verdeel de gebakken krieltjes, paprikablokjes, lamshamreepjes en doperwtjes tussen de asperges.
  • Schenk het losgeklopte eimengsel samen met de helft van de verse peterselie er voorzichtig overheen.
  • Bak op zacht vuurtje tot de eieren gestold zijn.
  • Doe de laatste 5 minuten een deksel op de pan.
  • Laat op een groot bord glijden en bestrooi met de rest van de verse peterselie.