Terug naar Recepten

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Ingrediënten

 2 kg witte asperges, geschild

 2 el peterselie, fijngehakt

 1 teen knoflook, geperst

 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

 4 zalmfilets à 150 gr.

 200 ml droge witte wijn

 - 4 royale vellen aluminiumfolie

Bereiding

  •  Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.
  • Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Leg op elk vel aluminiumfolie 500 gr. asperges.
  • Leg er de zalmfilet op.
  • Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
  • Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
  • Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 20 min. gaar.
  • Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.