Terug naar Recepten

Aspergecarbonara met Parmezaanse kaas

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergecarbonara met Parmezaanse kaas

Ingrediënten

 12 witte asperges

 12 groene asperges

 150 gr. spek (gezouten)

 3 eieren

 olijfolie om te bakken

 2 bosjes peterselie

 100 gr. Parmezaanse kaas

 peper

 zout

Bereiding

  • Gebruik een dunschiller om dunne sliertjes te maken van de groene en witte asperges.
  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak het krokant, laat het uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de olie en sauteer de aspergesliertjes kort.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het krokante spek toe.
  • Klop de eieren los en giet ze over de warme asperges.
  • Roer de asperges en eieren los tot de eieren gestold zijn. Dat duurt ongeveer 1 minuut.
  • Verdeel over de borden en versier met gehakte peterselie.
  • Serveer met Parmezaanse kaas.