Terug naar Recepten
Aspergecarbonara met Parmezaanse kaas
Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
12 witte asperges
12 groene asperges
150 gr. spek (gezouten)
3 eieren
olijfolie om te bakken
2 bosjes peterselie
100 gr. Parmezaanse kaas
peper
zout
Bereiding
- Gebruik een dunschiller om dunne sliertjes te maken van de groene en witte asperges.
- Snijd het spek in kleine blokjes en bak het krokant, laat het uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de olie en sauteer de aspergesliertjes kort.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het krokante spek toe.
- Klop de eieren los en giet ze over de warme asperges.
- Roer de asperges en eieren los tot de eieren gestold zijn. Dat duurt ongeveer 1 minuut.
- Verdeel over de borden en versier met gehakte peterselie.
- Serveer met Parmezaanse kaas.