Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges, geschild
  • 2 el citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 tl poedersuiker
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
  • 125 gr. Hollandse garnalen
  • - jampot

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Voorgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  2. Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot.
  3. Sluit en schud tot een gladde dressing.
  4. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  6. Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden.
  7. Strooi er de garnalen over.
  8. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.