Terug naar Recepten

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

Wit Voorgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges, geschild

 2 el citroensap

 1 tl fijne mosterd

 2 tl poedersuiker

 6 el olijfolie extra vierge

 2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt

 125 gr. Hollandse garnalen

Bereiding

  • Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  • Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot.
  • Sluit en schud tot een gladde dressing.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  • Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden.
  • Strooi er de garnalen over.
  • Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.