Ingrediënten
30 gegaarde aspergepunten en of bovenkanten van de asperges
4 el goede mayonaise
1 tl franse mosterd
2 dl geklopte slagroom
Verse groene peperkorrels uit een potje, merk Stuart
Peterselie , fijn geknipt
12 rijpe aardbeien, gehalveerd
Paar druppeltjes citroen
Zout naar wens
Gemalen witte peper naar wens
4 cocktailglazen
Blaadje lollo rosso , of gewone malse sla: 4 blaadjes
Bereiding
- Maak een mooie lobbige mayonaise of neem mayonaise van een goed merk.
- Kook de asperges in 12 minuten zachtjes gaar met een beetje zout en suiker eraan toegevoegd. Laat uitlekken en afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Leg in ieder glas een blaadje sla, drapeer daarop de aspergestukjes en punten.
- Meng de mayonaise met de mosterd en de slagroom, paar druppeltjes citroen en peper en zout naar smaak. Drapeer dit geheel op de asperges.
- De halve aardbeien langs de kant van de glazen, beetje peterselie erop en de verse groene pepers.