Terug naar Recepten

Aspergecocktail met aardbeien

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergecocktail met aardbeien

Ingrediënten

 30 gegaarde aspergepunten en of bovenkanten van de asperges

 4 el goede mayonaise

 1 tl franse mosterd

 2 dl geklopte slagroom

 Verse groene peperkorrels uit een potje, merk Stuart

 Peterselie , fijn geknipt

 12 rijpe aardbeien, gehalveerd

 Paar druppeltjes citroen

 Zout naar wens

 Gemalen witte peper naar wens

 4 cocktailglazen

 Blaadje lollo rosso , of gewone malse sla: 4 blaadjes

Bereiding

  • Maak een mooie lobbige mayonaise of neem mayonaise van een goed merk.
  • Kook de asperges in 12 minuten zachtjes gaar met een beetje zout en suiker eraan toegevoegd. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Leg in ieder glas een blaadje sla, drapeer daarop de aspergestukjes en punten.
  • Meng de mayonaise met de mosterd en de slagroom, paar druppeltjes citroen en peper en zout naar smaak. Drapeer dit geheel op de asperges.
  • De halve aardbeien langs de kant van de glazen, beetje peterselie erop en de verse groene pepers.