Aspergecocktail met kip en ham

De ingredienten

  • 300 gr. dikke asperges
  • 175 gr. kipfilet
  • 1 kippenbouillontablet
  • 75 gr. achterham
  • 1 rijpe perzik
  • 1 sinaasappel
  • 0,5 bekertje zure room
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Cointreau
  • zout - peper
  • paprikapoeder
  • 4 blaadjes rode sla
  • 4 blaadjes krulandijvie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm snijden.
    Aspergekopjes apart houden.
  2. Aspergestukjes, kipfilet, kippenbouillontablet in 0.5 liter water aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes koken.
  3. Intussen de ham in reepjes snijden.
  4. Perzik schillen, ontpitten en in partjes snijden.
  5. Sinaasappel ontdoen van schil en daarna de partjes uitsnijden, vocht opvangen. afsnijden.
  6. In een kommetje de zure room, mayonaise, 2 el. sinaasappelsap, Cointreau, zout, peper en paprikapoeder tot een sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  7. Met schuimspaan asperges en kipfilet uit bouillon scheppen en in zeef laten uitlekken (bouillon wordt niet gebruikt).
  8. Kipfilet in reepjes snijden.
  9. In kom asperges, kip, ham en perzik door elkaar scheppen.
  10. Rode sla en krulandijvie wassen en droogdeppen.
  11. Cocktailglas bekleden met sla- en andijvieblaadjes.
  12. Aspergesalade over glazen verdelen en het sausje over aspergesalade scheppen.
  13. Bestrooien met paprikapoeder. Sinaasappelpartjes tegen de randen van glazen schakeren.
  14. Lekker met toast en boter.