Ingrediënten
300 gr. dikke asperges
175 gr. kipfilet
1 kippenbouillontablet
75 gr. achterham
1 rijpe perzik
1 sinaasappel
0,5 bekertje zure room
2 el mayonaise
2 el Cointreau
zout - peper
paprikapoeder
4 blaadjes rode sla
4 blaadjes krulandijvie
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm snijden.
Aspergekopjes apart houden. - Aspergestukjes, kipfilet, kippenbouillontablet in 0.5 liter water aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes koken.
- Intussen de ham in reepjes snijden.
- Perzik schillen, ontpitten en in partjes snijden.
- Sinaasappel ontdoen van schil en daarna de partjes uitsnijden, vocht opvangen. afsnijden.
- In een kommetje de zure room, mayonaise, 2 el. sinaasappelsap, Cointreau, zout, peper en paprikapoeder tot een sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Met schuimspaan asperges en kipfilet uit bouillon scheppen en in zeef laten uitlekken (bouillon wordt niet gebruikt).
- Kipfilet in reepjes snijden.
- In kom asperges, kip, ham en perzik door elkaar scheppen.
- Rode sla en krulandijvie wassen en droogdeppen.
- Cocktailglas bekleden met sla- en andijvieblaadjes.
- Aspergesalade over glazen verdelen en het sausje over aspergesalade scheppen.
- Bestrooien met paprikapoeder. Sinaasappelpartjes tegen de randen van glazen schakeren.
- Lekker met toast en boter.