Terug naar Recepten

Aspergecocktail met kip en ham

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergecocktail met kip en ham

Ingrediënten

 300 gr. dikke asperges

 175 gr. kipfilet

 1 kippenbouillontablet

 75 gr. achterham

 1 rijpe perzik

 1 sinaasappel

 0,5 bekertje zure room

 2 el mayonaise

 2 el Cointreau

 zout - peper

 paprikapoeder

 4 blaadjes rode sla

 4 blaadjes krulandijvie

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm snijden.
    Aspergekopjes apart houden.
  • Aspergestukjes, kipfilet, kippenbouillontablet in 0.5 liter water aan de kook brengen en ca. 10 min. zachtjes koken.
  • Intussen de ham in reepjes snijden.
  • Perzik schillen, ontpitten en in partjes snijden.
  • Sinaasappel ontdoen van schil en daarna de partjes uitsnijden, vocht opvangen. afsnijden.
  • In een kommetje de zure room, mayonaise, 2 el. sinaasappelsap, Cointreau, zout, peper en paprikapoeder tot een sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Met schuimspaan asperges en kipfilet uit bouillon scheppen en in zeef laten uitlekken (bouillon wordt niet gebruikt).
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • In kom asperges, kip, ham en perzik door elkaar scheppen.
  • Rode sla en krulandijvie wassen en droogdeppen.
  • Cocktailglas bekleden met sla- en andijvieblaadjes.
  • Aspergesalade over glazen verdelen en het sausje over aspergesalade scheppen.
  • Bestrooien met paprikapoeder. Sinaasappelpartjes tegen de randen van glazen schakeren.
  • Lekker met toast en boter.