Terug naar Recepten

Aspergegazpacho met serranotoast

Wit Voorgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Aspergegazpacho met serranotoast

Ingrediënten

 300 gr. witte asperges, geschild

 500 ml groentebouillon (van tablet)

 2 el amandelschaafsel

 1 teen knoflook, grof gesneden

 1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm

 6 plakjes serranoham

 6 gemarineerde artisjokharten (pot), gehalveerd

 (Spaanse) olijfolie extra vierge

Bereiding

  • Kook de asperges in de groentebouillon in 15 min.
  • Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  • Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.
  • Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant.
  • Beleg ze met een plakje serranoham en de artisjokharten.
  • Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen.
  • Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.