Terug naar Recepten

Aspergehapje met Kalfssalade

Wit Snack 5 personen Max. 15 minuten

Aspergehapje met Kalfssalade

Ingrediënten

 200 gr. kalfssalade

 1/2 liter aspergemousse

 8 takjes peterselie

 8 halve aspergekopjes

 8 kleine kopjes/kommetjes

 8 gepocheerde kwarteleitjes

Voorbeiding

Aspergemousse:

  • 1 dl aspergevocht(of soep)
  • 1 dl geslagen room
  • 2 gr. gelatine

    Aspergevocht(soep), doorverwarmen de gelantine hierin oplossen, geheel koud wegzetten. En hierdoor lobbig laten worden daarna vermenegen a la bavaroise en in de gewenste vorm(dikte) laten opstijven.

Bereiding

  • Aspergevocht (soep), doorverwarmen de gelantine hierin oplossen, geheel koud wegzetten.
  • Hierdoor lobbig laten worden daarna vermengen a la bavaroise en in de gewenste vorm(dikte) laten opstijven.
  • Vul 8 kopjes met een laagje aspergemousse.
  • De kalfssalade er boven op.
  • Daar op het gepocheerde kwarteleitje.
  • Als garnering een gehalveerd aspergekopje en een takje peterselie.