Terug naar Recepten

Aspergehapje met Paling en Kreeft

Wit Snack 5 personen Max. 15 minuten

Aspergehapje met Paling en Kreeft

Ingrediënten

 200 gr kreeftsalade

 2 stuks gerookte paling

 8 blaadjes gefrituurde basilicum

 8 halve aspergekopjes

 8 kleine kopjes/kommetjes

 1/2 liter aspergemousse

Voorbeiding

Aspergemousse

  • 1 dl aspergevocht(of soep) 
  • dl geslagen room
  • 2 gr. gelatine

Bereiding

  • Aspergevocht(soep), doorverwarmen de gelantine hierin oplossen, geheel koud wegzetten.
  • Hierdoor lobbig laten worden daarna vermengen a la bavaroise en in de gewenste vorm (dikte) laten opstijven.
  • Vul 8 kopjes met een laagje aspergemousse.
  • De kreeftsalade er boven op.
  • Daar op de paling in 8 stukjes gesneden.
  • Als garnering een gehalveerd aspergekopje en een blaadje gefrituurde basilicum.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.