Terug naar Recepten

Aspergelasagne

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Aspergelasagne

Ingrediënten

 2 kilo asperge

 Lasagnebladen

 4 ons gerookte ham,

 0,5 l slagroom

 3 zakjes aspergesaus

 Zout

 Peper

 0,5 tl nootmuskaat

 Sambal naar smaak

 Peterselie

Bereiding

  • Asperges in stukjes snijden en koken, het aspergevocht bewaren voor het aanmaken van de witte saus.
  • Ovenschaal invetten.
  • Ham in stukjes snijden.
  • In grote pan saus aanmaken volgens gebruiksaanwijzing, melk vervangen door aspergevocht, en slagroom door de saus doen. Halve min. laten koken. Dan van het vuur, de ham, peterselie, nootmuskaat, peper, zout en de sambal door de saus roeren. Indien de saus te dun blijft deze binden met allesbinder.
  • Een vierde deel van de saus in de ovenschaal doen, de lasagnebladen erop en de asperges. Dit herhalen totdat de ingrediënten op zijn, eindigen met saus.
  • Oven op 200 graden, of stand 4, voorverwarmen en in plusminus 40 min. warm laten worden.