Terug naar Recepten

Aspergemousse met hammousse en slagersachterham

Wit Snack 3 personen 15 - 30 minuten

Aspergemousse met hammousse en slagersachterham

Ingrediënten

 400 g gekookte asperges

 2 dl half geslagen slagroom

 3 blaadjes gelatine

 scheutje witte wijn

 peper en zout

 Hammousse: 200 g Gouden Banier slagersachterham

 Hammousse: 0,5 dl runderbouillon

 Hammousse: 2 blaadjes gelatine

 Hammousse: 2 dl half geslagen slagroom

 Hammousse: peper en zout

 Garnering: Rois de France balsamicoazijn

 Garnering: 8 aspergekoppen (voor de mousse)

 Garnering: rucola-sla

 Garnering: 2 plakken dun gesneden Gouden Banier slagersachterham

Bereiding

  • Pureer de asperges in de keukenmachine en voeg de wijn toe.
  • Laat ondertussen 3 blaadjes gelatine weken.
  • Verwarm de gepureerde asperges even en los de geweekte gelatine er in op.
  • Laat de mousse afkoelen en spatel er 2 dl slagroom door.
  • Schep de mousse in 4 vormen en plaats deze in de koelkast.
    Bereiding hammouse:
  • Maak de achterham fijn in de keukenmachine.
  • Verwarm de bouillon en los er room, achterham en 2 blaadjes gelatine in op.
  • Spatel het mengsel door elkaar en giet het op de aspergemousse.
  • Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
    Garnering:
  • Laat ondertussen de balsamico-azijn licht inkoken tot er een stroop ontstaat. Voeg hier eventueel een klein beetje suiker aan toe.
  • Leg de mousse na 2 uur opstijven midden op een bord en garneer het gerecht met 2 aspergekoppen, een half plakje Gouden Banier-slagersachterham en rucola-sla.
  • Druppel er balsamico-stroop overheen en serveer het voorgerecht.