Terug naar Recepten

Aspergeparfait

Groen Nagerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Aspergeparfait

Ingrediënten

 200 gr. groene asperges

 3 gesplitste eieren

 100 gr. witte basterdsuiker

 2 1/2 dl. stijfgeklopte slagroom

 6 ronde vormpjes of 1 tulbandvorm

Bereiding

  • Kook de asperges in ruim water zonder zout in 6 minuten gaar.
  • Pureer ze en wrijf ze door fijne zeef.
  • Klop de eidooiers met 75 gr. suiker in een kom op een pan met heet water tot een dik, romig mengsel. Laat het van het vuur af al roerend afkoelen.
  • Klop de eiwitten met 25 gr. suiker stijf.
  • Vermeng de aspergepuree en het eidooiermengsel en spatel de eiwitten en de slagroom er voorzichtig door.
  • Schep het mengsel in de vormpjes en dek die met plasticfolie af.
  • Laat de aspergeparfaits 1 nacht in de diepvriezer opstijven.
  • Stort de parfaits en serveer ze met gekonfijte aspergepunten en bijvoorbeeld kletskopjes.