Ingrediënten
200 gr. groene asperges
3 gesplitste eieren
100 gr. witte basterdsuiker
2 1/2 dl. stijfgeklopte slagroom
6 ronde vormpjes of 1 tulbandvorm
Bereiding
- Kook de asperges in ruim water zonder zout in 6 minuten gaar.
- Pureer ze en wrijf ze door fijne zeef.
- Klop de eidooiers met 75 gr. suiker in een kom op een pan met heet water tot een dik, romig mengsel. Laat het van het vuur af al roerend afkoelen.
- Klop de eiwitten met 25 gr. suiker stijf.
- Vermeng de aspergepuree en het eidooiermengsel en spatel de eiwitten en de slagroom er voorzichtig door.
- Schep het mengsel in de vormpjes en dek die met plasticfolie af.
- Laat de aspergeparfaits 1 nacht in de diepvriezer opstijven.
- Stort de parfaits en serveer ze met gekonfijte aspergepunten en bijvoorbeeld kletskopjes.