Terug naar Recepten

Aspergepizza

Wit Lunch 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergepizza

Ingrediënten

 250 g bloem

 150 g koude (room)boter in stukjes

 1 ei

 1/2 tl zout

 1 kg witte asperge

 1 tl zout en 1 tl suiker

 boter (voor de bakvorm)

 200 g salami (ongesneden)

 2 tomaten

 200 g erwten

 100 g geraspte emmentaler (of belegen goudse) kaas

 1 tot 2 el pizza kruiden

Bereiding

  • Kneed snel het meel, boter, zout en ei tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg dit 30 min. in de koelkast.
  • Was en schil de asperges en verwijder de houtige ondereinden.
  • Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. en kook deze in (gezouten en gezoet water) ca. 8 minuten beetgaar. Hierna afgieten en laat de aspergestukjes afkoelen en goed uitlekken.
  • Snijd de salami in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en beboter de bakvorm (doorsnede 26 cm).
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Leg de deeglap glad in de bakvorm. Druk het deeg licht aan.
  • Verdeel de asperge over het deeg.
  • Verdeel hierover de salami en tomaat, dan de erwten, pizzakruiden en de geraspte kaas.
  • Bak de pizza gedurende 20 a 30 min.