Aspergequiche met graskaas

De ingredienten

  • 750 gr. witte asperges, geschild
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr. graskaas (stukje), geraspt
  • 2 el kervel of peterselie, fijngehakt
  • - ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm.
  3. Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
  4. Bekleed intussen de vorm met het deeg.
  5. Klop de eieren los.
  6. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
  7. Laat de asperges goed uitlekken.
  8. Verdeel ze over de deegbodem.
  9. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
  10. Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  11. Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.