Terug naar Recepten

Aspergequiche met graskaas

Wit Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Aspergequiche met graskaas

Ingrediënten

 750 gr. witte asperges, geschild

 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid

 4 eieren

 200 ml crème fraîche

 100 gr. graskaas (stukje), geraspt

 2 el kervel of peterselie, fijngehakt

 - ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
  • Bekleed intussen de vorm met het deeg.
  • Klop de eieren los.
  • Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
  • Laat de asperges goed uitlekken.
  • Verdeel ze over de deegbodem.
  • Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
  • Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.