Ingrediënten
750 gr. witte asperges, geschild
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 eieren
200 ml crème fraîche
100 gr. graskaas (stukje), geraspt
2 el kervel of peterselie, fijngehakt
- ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm.
- Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
- Bekleed intussen de vorm met het deeg.
- Klop de eieren los.
- Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
- Laat de asperges goed uitlekken.
- Verdeel ze over de deegbodem.
- Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
- Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
- Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.