Terug naar Recepten

Asperges à la Polonaise

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperges à la Polonaise

Ingrediënten

 1 kilo asperges

 100 gr. boter

 1 ei

 zout, peper

 kervel

 bieslook

 peterselie

 paneermeel

Bereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal op dezelfde lengte af.
  • Breng een pan water met zout en een lepeltje suiker aan de kook en laat hierin de asperges 20 minuten koken.
  • Kook ondertussen het ei in tien minuten hard.
  • Was wat kervel, peterselie en bieslook en hak alles fijn.
  • Beboter een ovenvaste schaal.
  • Laat de asperges uitlekken en leg ze op de schaal.
  • Hak het ei fijn.
  • Smelt de boter in een pan en laat ze lichtbruin worden.
  • Doe er dan het paneermeel in, de kruiden en het gehakte ei.
  • Geef er zout en peper bij.
  • Meng goed op het vuur en schenk het mengsel over de asperges.