Terug naar Recepten

Asperges gebakken in de roomboter

Wit Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Asperges gebakken in de roomboter

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 1,5 tl zout (naar eigen smaak)

 0,5 tl witte peper

 250 g roomboter

 Twee kopjes panneermeel

 Eventueel twee el sesamzaad

 3 tot 4 eieren (alleen het ei wit gebruiken)

Bereiding

  • De asperges goed schillen en de onderkantjes eraf snijden. Snijd de asperges in twee of drie stuken.
  • Het eigeel van de eieren scheiden en het eiwit goed los kloppen.
  • Doe het zout en de peper door de paneermeel, eventueel kan er ook voor de liefhebbers het sesamzaad erdoor gemengd worden.
  • Kook de asperges in 10 minuten beetgaar, laat ze daarna goed uitlekken.
  • Doe intussen de roomboter in een koekenpan en zet deze op laagvuur.
  • Haal de asperges 1 tot 2 keer door het losgeklopte eiwit en rol ze dan meteen door de paneermeel.
  • Zet de boter iets hoger en bak de asperges in de boter in twee minuten rondom lichtbruin.