Terug naar Recepten

Asperges in bladerdeeg met mascarpone en ham

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Asperges in bladerdeeg met mascarpone en ham

Ingrediënten

 2,5 kg asperges

 2,5 pakje bladerdeeg (langwerpige bladeren)

 250 gr. Mascarpone

 200 gr. ham

 bieslook

 vers gemalen peper

 1 ei

 1 el slagroom

 2 el suiker

 2 el boter

 zout

Bereiding

  • De asperges schillen en halveren.
  • De asperges in kokend zoutwater met suiker en boter ongeveer 15 minuten laten koken.
  • De asperges volledig laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • 15 bladerdeegbladeren apart neerleggen en laten ontdooien.
  • Mascarpone, bieslookrolletjes, gesneden ham, zout en peper vermengen.
  • 12 bladerdeegbladeren tot een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen.
  • Een theelepel mascarponecreme in het midden geven.
  • Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.
  • De deegrand met eiwit bestrijken, eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele pakje oprollen.
  • Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.
  • De aspergepakjes op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen. Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
  • Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken. In het midden van de voorverwarmde oven 20-25 minuten goudbruin laten bakken.